Undervisning i gangartstræning/dressur.

 

Jeg hedder Helle Nielsen og jeg er 53 år. Jeg har redet siden jeg var 6 år. De første mange år som spring- og dressurrytter. De sidste 20 år har jeg redet den fantastiske islandske hest.

 

Jeg har de sidste 30 år undervist i dressur og sidenhen gangartstræning. Efterhånden fandt jeg ud af at ordet ”samling” altid bliver brugt, men mange ikke rigtigt ved hvad er. Det er noget med at gå ind under sig, men hvad betyder det?

 

De sidste 10 år har jeg undervist i gangartstræning og dressur, men med udgangspunkt i det anatomiske, sædetræning og den gode kontakt til hesten.

 

For at hesten kan gå i en ægte samling skal rytteren vide hvad det er, hvordan det ser ud og hvordan det føles. Lære sit sæde så godt at kende, at hesten kan få mange beskeder gennem sædet kombineret med de andre hjælpere balance, schenkler og stemme.

 

Der er en helt bestemt rækkefølge i træningen af hesten, som består af 6 punkter. Springer man et eller flere punkter over vil hesten gå i en falsk samling.

Alt træning af hesten og rytteren er som en trappe. Et skridt ad gangen. Træningsstigen bliver lavet ud fra hest og rytter. Har hesten brug for lidt leg/horsemanship før den egentlige ridning, har rytteren brug for nogle balanceøvelser/sædetræningsøvelser, har hesten stået længe så skal den måske trænes mere skånsom op, alt det gør at træningsstigen til den enkelte ekvipage bliver meget forskellig.

 

Jeg underviser på alle niveauer, så alle kan være med.

 

Af uddannelse har jeg DI’s B-instruktøruddannelse, level 1 hvor jeg har bestået teori og undervisning.

 

Jeg har mange års erfaring i at undervise og jeg har brugt meget tid på at sætte mig ind i både hestens og rytterens anatomi. Jeg har fået hjælp og undervisning af både dyrlæger, læger og massører.

 

Tilmelding sker på Sporti

http://www.sporti.dk/event/activity.php?id=3939